Seizoensgroenten Maart

On 4 March 2014 by Tom Daniels

DSC_2069

Seizoensgroente Maart

Tegenwoordig is het heel normaal om groenten uit de hele wereld of uit kassen te eten. Hierdoor zijn we niet beperkt in onze keuzes als het op ons eten aan komt. Helaas is het gevolg wel dat alles niet echt vers is en groente en fruit uit de kas smaakt toch net anders dan zongerijpt fruit. Het is daarom geen slecht idee om regelmatig (of altijd) seizoensgroenten te eten!

Doordat de groentes en fruit pas geplukt worden als ze rijp zijn zitten er meer voedingsstoffen in en doordat het dan meestal lokaal geteeld eten betreft is het ook makkelijk verkrijgbaar en goedkoop en het is ook nog eens goed voor het milieu! Er is immers minder vervoer nodig, minder koeling (want minder opslag) en mits de groente en het fruit niet uit kassen komen is er ook minder verwarming nodig!  Een ander voordeel is misschien wat minder voor de hand liggend; je eet automatisch een stuk gevariëerder!

Op dit moment is het maart en dat betekent dat de volgende groente en fruit nu vers en lokaal beschikbaar zijn:

Maart-groentes
•Andijvie
•Boerenkool
•Knolselderie
•Koolrabi
•Koolraap
•Peterselie
•Prei
•Raapstelen
•Rabarber
•Radijs
•Rodekool
•Savooienkool
•Selderie
•Spinazie
•Spruitjes
•Ui
•Veldsla
•Winterwortel
•Witlof
•Wittekool

Maart-fruit
•Banaan
•Conference peer
•Grapefruit
•Golden Delicious appel
•Goudreinette appel
•Jonagold appel
•Sinaasappel
•Stoofpeertjes
•Winston appel

Comments are closed.