Recepten

Recepten Header

Recepten

Soja-knoflookboter
Benodigdheden:

  • 1 kuipje Alpro Soya Minarine
  • Klein bosje (verse) bieslook
  • Half knoflookbolletje (+/- 4 teentjes)
  • 1 a 2 eetlepels Olijfolie

Doe wat olijfolie in een bakje
Snipper de bieslook doe deze in het bakje
Maak de knoflookteentjes schoon en snij (of pers) deze klein in het bakje
Laat alles +/- 30 minuten trekken en haal in de tussentijd de Minarine uit de koelkast zodat deze wat zacht kan worden
Roer na 30 minuten alles door elkaar en voeg (versgemalen) peper en/of zout naar smaak toe
Laat de boter ongeveer 2 uur ‘stollen’ in de koelkast
(Eventueel kun je er ook wat peterselie doorheen doen)

Komkommersalade met yoghurt dressing
Salade
Benodigdheden:

  • 1 grote (biologische) komkommer
  • 2 kroppen sla naar keuze (bijvoorbeeld ijsbergsla)
  • 2 rode bosuien
  • 1 klein bosje bieslook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 potje zwarte olijven
  • 2 wortels

Snij de wortels ‘juliene’ (dus heel dunne reepjes, bijvoorbeeld met een foodprocessor)
Snipper de bieslook
Snij de paprika in kleine blokjes
Snij de olijven in kleine plakjes
Snij de bosuien door de midden en vervolgen in plakjes
Snij de sla klein
Snij de komkommer in plakjes en deze vervolgens weer in vieren
Voeg alles samen in een grote kom

Dressing
Benodigdheden:

  • 1,5 dl. yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel (Dijon)mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Ongeveer 15 plakjes komkommer gesneden met de dunschiller in de schil
  • 2 eetlepels verse (gehakte) tuinkruiden zoals peterselie of munt

Meng het citroensap, de mosterd en de honing door de yoghurt met een garde
Voeg vervolgens (versgemalen) peper en/of zout naar smaak toe
Roer nu rustig de gehakte tuinkruiden erdoorheen en tenslotte de dungeschilde komkommer

Tempeh Goreng

Benodigdheden:

  • 200 gr Tempeh
  • 2 gesnipperde uitjes
  • 2 theelepels Sambal goreng
  • Knoflook
  • Djintenpoeder (Komijnzaad)
  • Ketoembarpoeder (Koriander)
  • Serehpoeder (Citroengras)
  • Santen (Kokospoeder)
  • Ketjap Manis (Zoete sojasaus)

Fruit in 2 eetlepels olie (op laag vuur) de ui, de knoflook en de sambal. Voeg hier naar smaak djintenpoeder, ketoembarpoeder, serehpoeder, ketjap, santen en 100 ml water aan toe. Breng het op laag vuur aan de kook en laat het vervolgens een beetje indikken Snijd de tempeh in reepjes en leg ze in deze boemboe Na (minimaal) 30 minuten trekken op halfhoog vuur de tempeh opbakken, voeg nu wat ketjap toe om het wat zoeter te maken

Indonesische wokgroenten

Benodigdheden:

  • 1 Broccoli
  • 1 Courgette
  • 1 Ui
  • 1 a 2 Paprika’s
  • 250 gr Ananas
  • 1 Komkommer
  • 1 Aubergine
  • (Zoete) mais
  • Ketjap Manis (Zoete sojasaus)
  • Knoflook
  • Olijfolie

Pers 2-3 teentjes knoflook in 2 eetlepels Olijfolie en laat deze 15 a 30 minuten staan. Snijd de Broccoli, courgette, ui, paprika, aubergine, komkommer en ananas klein. Wok de groente op hoog vuur in de knoflookolie op en voeg wat ketjap toe om aan te zoeten.

Comments are closed.