Bach Bloesems

Bach Header

Bach Bloesems

Edward Bach

Edward Bach (24 september 1886 – 27 november 1936) was een Britse arts, die ook homeopathie beoefende en hij is de ontdekker van een methode om de helende werking van bloesems te ontsluiten, de Bach Flower Remedies.  

Bach groeide op in Birmingham en studeerde medicijnen aan the University College Hospital, London en behaalde zijn Diploma of Public Health (DPH)  Cambridge. Toen hij in 1917 een kwaadaardige tumor moest laten verwijderen van zijn ruggegraat werd hem verteld dat hij nog maar 3 maanden te leven had. Hij oversteeg echter alle verwachtingen, werd beter en leefde nog bijna 20 jaar tot hij in 1936 op vijftigjarige leeftijd kwam te overlijden.

Vanaf 1919 ging Edward Bach aan de slag bij the London Homeopathic Hospital. Hier raakte hij zeer geïnspireerd door de ideeën van Samuel Hanheman, de grondlegger van de klassieke Homeopathie  (zie ook Wood, Matthew (2000). Vitalism: The History of Herbalism, Homeopathy and Flower Essences) en maakte hij een eigen (voornamelijk in Groot-Brittanië gebruikte) systeem van zeven bacteriologische Nosoden (homeopathische preparaten) Deze werden samen met Britse homeopaten John Paterson en Charles Edwin Wheeler in de jaren 20 geïntroduceerd

Bach Flower Remedies

In 1930 vond Bach het tijd worden voor een nieuwe manier van genezen.  Na een zoektocht die hem de hele lente en zomer bezig hield ontdekte hij op intuïtieve wijze 38 planten die verlichting konden brengen bij specifieke emotionele klachten. Door de bloesem in grote bakken met water te leggen en deze in de zon te zetten (terwijl de bloesems nog aan de plant zelf vast zitten) wist hij de energie van de plant over te brengen in het water dat als een drager van deze energie werkt.

Bach stelde dat ziekte niet veroorzaakt werd door bacteriën, ziektekiemen of slecht functionerende organen, maar dat deze veroorzaakt werd door een conflict tussen het doel van de ziel en de daar dwars op staande acties en denkbeelden van de persoonlijkheid van een specifieke mens. Deze interne oorlog leidt tot negatieve gevoelens en het blokkeren van energie, wat een gebrek aan harmonie veroorzaakt wat zich uiteindelijk manifesteert in uiteenlopende vormen van ziektes. Door het inzetten van de juiste Bach remedie komt het doel van de ziel en de acties en denkbeelden weer op 1 lijn. De mens is weer 1 geheel en kan zijn volledige potentieel ontwikkelen.

Bach bij de Natuurgeneeskunstenaar

Indien je interesse is gewekt, nodig ik je graag uit voor een uitgebreide anamnese. Na een analyse van de door jou ingebrachte problematiek, wordt een persoonlijk bachrecept samengesteld. Deze wordt direct voor je klaargemaakt en je krijgt deze mee naar huis om daar te gebruiken incl. een duidelijke uitleg

Comments are closed.